Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Na Gorenjskem kradli lačni

Policijski avto Saša Despot Fotografija je simbolična.
V četrtek so gorenjski policisti obravnavali kar šest tatvin v trgovinah. Največkrat je šlo za prehrambene izdelke.

Gorenjski policisti so bili včeraj obveščeni o šestih tatvinah v trgovinah in o storilcih, ki so jih policisti zalotili, sporočajo s kranjske policijske uprave. V vseh primerih so si storilci prilastili manj vredne predmete, večinoma prehrambene izdelke, s katerimi so si pridobili protipravno premoženjsko korist.

Preden so zapustili trgovine so jih obravnavali še varnostniki družb za zasebno varovanje. V petih primerih so odgovorne osebe gospodarskih družb proti storilcem vložile kazensko ovadbo oziroma podale predlog za pregon kaznivega dejanja tatvina.

"Čeprav pogosto prevladuje mnenje, da so takšne tatvine še nekaj, kar je sprejemljivo, saj gre  večinoma za manj vredne predmete, največkrat prehrambene izdelke, sladkarije, kozmetiko, pijače ipd., ker ljudje nimajo denarja, da bi odtujeno plačali, je potrebno vedeti, da je prilaščanje tuje stvari, ne glede na njeno vrednost, prepovedano po zakonu in v nasprotju s splošnimi družbenimi pravili," je ob tem še zapisal predstavnik za odnose z javnostmi Bojan Kos.

Dodal je še, da je gospodarska situacija slaba in da so nas nepravilne, v nekaterih primerih tudi nezakonite odločitve posameznikov, pripeljale v hudo ekonomsko in moralno krizo, vendar je treba razumeti, da družbenega položaja in socialnih težav izvrševanje kaznivih dejanj ne rešuje, temveč jo le poglablja.

Komentarjev 2
  • Senior 14:05 03.oktober 2013.

    Dokler se krade še gre, ampak ko bodo lačni začeli ubijati, ja takrat bo pa hudo.

  • Oxxo 11:53 28.junij 2013.

    Seveda bodo sodni postopki v teh primerih izpeljani hitro in učinkovito, da bo konec leta dobra statistika. Lopov banane pa bo dobil kazen primerljivo Hildi in ostali menedžerski gnojnici, ki je zafurala naša življenja.