Na gradnjo se bo še čakalo

Foto: Žurnal24 Temeljni kamen sta položila župan Zvone Lah in ravnatelj Aleksander Rupena. (Fot
Novi objekti. V šoli je predvidenih 16 razredov, v vrtcu pa šest oddelkov.
Oglej si celoten članek

Čeprav naj bi izvajalca del izbrali v prihodnjih mesecih, dela pa naj bi se začela šele spomladi, so včeraj že položili temeljni kamen za gradnjo novih
šolskih objektov.

Sprememba načrta
Začetek. Projekt se je začel leta 1999, ko se je občina prijavila na razpis ministrstva za šolstvo in šport za dograditev osnovne šole. Uvrstili so jih na 164. mesto, gradnja pa je bila predvidena v letih od 2006 do 2009. Pozneje so se odločili za gradnjo nove šole na novi lokaciji.

Najprej prva faza
“Zdaj imamo zagotovljen denar države in občine, tako da imamo zaprto finančno konstrukcijo za prvo fazo,” je pojasnil župan Zvone Lah. V tej fazi nameravajo zgraditi osnovno šolo in vrtec, v drugi pa športno dvorano. “Država nam daje samo polovico sredstev, ki nam pripadajo po zakonu. Če bi nam dala še drugo, bi imeli pokrito celotno finančno konstrukcijo,” je dodal.

Velike težave
Zaradi želje po novih šolskih objektih se v sedanjo šolo v Mirni Peči ni veliko
vlagalo, je povedal ravnatelj Aleksander Rupena. “Bojimo se, da ne bi zdržala streha ali da peči ne bi zdržale do prihodnje pomladi. Občini ne bi radi delali nepredvidenih stroškov, zato želimo, da se gradnja končno začne,” je izpostavil in dodal, da imajo zaradi nedavnih padavin in s tem povezanih visokih voda še vedno težave s poplavljenimi garderobami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.