Slovenija
25 ogledov

Na gradnjo se bo še čakalo

Temeljni kamen sta položila župan Zvone Lah in ravnatelj Aleksander Rupena. (Fot Žurnal24 main
Novi objekti. V šoli je predvidenih 16 razredov, v vrtcu pa šest oddelkov.

Čeprav naj bi izvajalca del izbrali v prihodnjih mesecih, dela pa naj bi se začela šele spomladi, so včeraj že položili temeljni kamen za gradnjo novih
šolskih objektov.

Sprememba načrta
Začetek. Projekt se je začel leta 1999, ko se je občina prijavila na razpis ministrstva za šolstvo in šport za dograditev osnovne šole. Uvrstili so jih na 164. mesto, gradnja pa je bila predvidena v letih od 2006 do 2009. Pozneje so se odločili za gradnjo nove šole na novi lokaciji.

Najprej prva faza
“Zdaj imamo zagotovljen denar države in občine, tako da imamo zaprto finančno konstrukcijo za prvo fazo,” je pojasnil župan Zvone Lah. V tej fazi nameravajo zgraditi osnovno šolo in vrtec, v drugi pa športno dvorano. “Država nam daje samo polovico sredstev, ki nam pripadajo po zakonu. Če bi nam dala še drugo, bi imeli pokrito celotno finančno konstrukcijo,” je dodal.

Velike težave
Zaradi želje po novih šolskih objektih se v sedanjo šolo v Mirni Peči ni veliko
vlagalo, je povedal ravnatelj Aleksander Rupena. “Bojimo se, da ne bi zdržala streha ali da peči ne bi zdržale do prihodnje pomladi. Občini ne bi radi delali nepredvidenih stroškov, zato želimo, da se gradnja končno začne,” je izpostavil in dodal, da imajo zaradi nedavnih padavin in s tem povezanih visokih voda še vedno težave s poplavljenimi garderobami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.