Na hladnem po krivem

Foto: Žurnal24 AMZS, Gorenjska, aretacija
Pripor. Vrhovni sodniki povozili odločitev kranjske preiskovalne sodnice v aferi leškega AMZS.
Oglej si celoten članek

Po odločitvi vrhovnega sodišča 45-letni Florjan Gašperin v aferi z leškim AMZS ne bi smel biti priprt. “Zanima me, za čigavo zdravje sem pet tednov sedel v celici na ljubljanski Povšetovi,” pravi Gašperin. Njegovemu zagovorniku Francu Rojku je uspelo dokazati, da je kranjska preiskovalna sodnica Gašperinovo bivanje za zapahi utemeljevala povsem napačno.

"Naj kdo odgovarja"
Tožba. “Resnično upam, da bo za to kdo odgovarjal. Vsaj da ljudje, ki so pripor odredili, občutijo, kako je nedolžen sedeti v celici,” pravi Gašperin, ki razmišlja o odškodninski tožbi zoper državo.

Naj spomnimo, Gašperin je bil aretiran v odmevni policijski akciji zaradi domnevno nezakonito pridobljenih 200 evrov podkupnine v zameno za izdajo potrdil o tehnični brezhibnosti vozil.

Ne bi vplival in ponavljal
“Ni podana konkretna in realna nevarnost, da bi obdolženi na prostosti nadaljeval izvrševanje kaznivih dejanj,” vrhovni sodniki v sodbi izpodbijajo odločitev preiskovalne sodnice, ki je Gašperinu v začetku novembra najprej odredila enomesečni pripor in ga nato podaljšala. Menda zato, ker bi nekdanji vodja tehničnih pregledov AMZS-jeve poslovalnice v Lescah na prostosti lahko vplival na priče in nadaljeval jemanje podkupnine v zameno za lažno potrjevanje tehnične brezhibnosti vozil. “Zgolj dejstvo, da gre za delikte, ki se bodo dokazovali z zaslišanji obdolženčeve žene, njegovih sodelavcev in ljudi, ki naj bi dajali podkupnino, ne zadošča.” Prav tako ni realno pričakovati, da bi obdolženi lahko vplival na tajnega policijskega sodelavca, ki naj bi mu v treh primerih predal podkupnino, še ugotavljajo vrhovni sodniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.