Slovenija
16 ogledov

Na hladnem po krivem

AMZS, Gorenjska, aretacija Žurnal24 main
Pripor. Vrhovni sodniki povozili odločitev kranjske preiskovalne sodnice v aferi leškega AMZS.

Po odločitvi vrhovnega sodišča 45-letni Florjan Gašperin v aferi z leškim AMZS ne bi smel biti priprt. “Zanima me, za čigavo zdravje sem pet tednov sedel v celici na ljubljanski Povšetovi,” pravi Gašperin. Njegovemu zagovorniku Francu Rojku je uspelo dokazati, da je kranjska preiskovalna sodnica Gašperinovo bivanje za zapahi utemeljevala povsem napačno.

"Naj kdo odgovarja"
Tožba. “Resnično upam, da bo za to kdo odgovarjal. Vsaj da ljudje, ki so pripor odredili, občutijo, kako je nedolžen sedeti v celici,” pravi Gašperin, ki razmišlja o odškodninski tožbi zoper državo.

Naj spomnimo, Gašperin je bil aretiran v odmevni policijski akciji zaradi domnevno nezakonito pridobljenih 200 evrov podkupnine v zameno za izdajo potrdil o tehnični brezhibnosti vozil.

Ne bi vplival in ponavljal
“Ni podana konkretna in realna nevarnost, da bi obdolženi na prostosti nadaljeval izvrševanje kaznivih dejanj,” vrhovni sodniki v sodbi izpodbijajo odločitev preiskovalne sodnice, ki je Gašperinu v začetku novembra najprej odredila enomesečni pripor in ga nato podaljšala. Menda zato, ker bi nekdanji vodja tehničnih pregledov AMZS-jeve poslovalnice v Lescah na prostosti lahko vplival na priče in nadaljeval jemanje podkupnine v zameno za lažno potrjevanje tehnične brezhibnosti vozil. “Zgolj dejstvo, da gre za delikte, ki se bodo dokazovali z zaslišanji obdolženčeve žene, njegovih sodelavcev in ljudi, ki naj bi dajali podkupnino, ne zadošča.” Prav tako ni realno pričakovati, da bi obdolženi lahko vplival na tajnega policijskega sodelavca, ki naj bi mu v treh primerih predal podkupnino, še ugotavljajo vrhovni sodniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.