Na Hrvaškem druga žrtev

Foto: Žurnal24 main Gripa
Včeraj je v Zagrebu v kliniki za nalezljive bolezni za posledicami prašičje gripe umrla že druga oseba v letošnji zimi. Pri nas pet ljudi hospitaliziranih, zapletov pri zdravljenju ni.
Oglej si celoten članek

Zaradi prašičje gripe je na Hrvaškem umrl 55-letnik, ki so ga v bolnišnico sprejeli v ponedeljek, imel pa je visok krvni tlak. Število obolelih za prašičjo gripo na Hrvaškem hitro narašča – v sredo so po pisanju Večernjega lista samo v zagrebški Bolnišnici Frana Mihaljevića obravnavali okoli dvesto obolelih.

Konec decembra je v Zagrebu zaradi zapletov, ki so nastali po okužbi z virusom prašičje gripe, umrl 60-letni moški.

O prvi smrtni žrtvi prašičje gripe poročajo tudi iz Sarajeva. Umrl je 65-letni moški, še dve osebi pa sta hospitalizirani.

V UKC Ljubljana pet hospitaliziranih
Pretirana zaskrbljenost glede nove gripe pri nas še ni potrebna, pravi Tatjana Mrvič s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana.

V UKC Ljubljana je zaradi prašičje gripe v bolnišnici pet pacientov, pri katerih pa po besedah Mrvičeve ni nikakršnih zapletov.

Letošnja sezona teh okužb se je začela zelo zgodaj, pravijo na UKC in dodajajo, da v naslednjih dveh mesecih pričakujejo več obolelih. Priporočajo, da se ljudje ne zadržujejo na velikih zaprtih prostorih (na primer v nakupovalnih centrih), se izogibajo množičnim prireditvam in pazijo na higieno rok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.