Slovenija
15 ogledov

Na Hrvaškem druga žrtev

Gripa Žurnal24 main
Včeraj je v Zagrebu v kliniki za nalezljive bolezni za posledicami prašičje gripe umrla že druga oseba v letošnji zimi. Pri nas pet ljudi hospitaliziranih, zapletov pri zdravljenju ni.

Zaradi prašičje gripe je na Hrvaškem umrl 55-letnik, ki so ga v bolnišnico sprejeli v ponedeljek, imel pa je visok krvni tlak. Število obolelih za prašičjo gripo na Hrvaškem hitro narašča – v sredo so po pisanju Večernjega lista samo v zagrebški Bolnišnici Frana Mihaljevića obravnavali okoli dvesto obolelih.

Konec decembra je v Zagrebu zaradi zapletov, ki so nastali po okužbi z virusom prašičje gripe, umrl 60-letni moški.

O prvi smrtni žrtvi prašičje gripe poročajo tudi iz Sarajeva. Umrl je 65-letni moški, še dve osebi pa sta hospitalizirani.

V UKC Ljubljana pet hospitaliziranih
Pretirana zaskrbljenost glede nove gripe pri nas še ni potrebna, pravi Tatjana Mrvič s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana.

V UKC Ljubljana je zaradi prašičje gripe v bolnišnici pet pacientov, pri katerih pa po besedah Mrvičeve ni nikakršnih zapletov.

Letošnja sezona teh okužb se je začela zelo zgodaj, pravijo na UKC in dodajajo, da v naslednjih dveh mesecih pričakujejo več obolelih. Priporočajo, da se ljudje ne zadržujejo na velikih zaprtih prostorih (na primer v nakupovalnih centrih), se izogibajo množičnim prireditvam in pazijo na higieno rok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.