Na Hrvaškem še en velik rop

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockPhoto)
V Zagrebu je neznan moški vlomil v zlatarno in odnesel nekaj kilogramov zlata. Zlatarno je oškodoval za okoli 138 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Ropar, ki je imel čez glavo poveznjeno žensko nogavico, je v zlatarno vstopil nekaj po 8. uri. Potem ko je dvema uslužbenkama zagrozil z orožjem, sta mu izročili nakit. Zlatarno je hitro zapustil, pri tem pa naj bi ga posneli dve varnostni kameri – ena v zlatarni, druga pred vhodom. Preiskava trenutno še poteka. V sosednji zlatarni so opazili moškega, ki je tekel po ulici z nahrbtnikom, polnim nakita, a niso vedeli, kaj se dogaja in se tako tudi niso mogli ustrezno odzvati.

"Imamo zavarovanje, a mislim, da samo za 500 tisoč kun. Ukraden nakit je vreden veliko več od tega," je dejal Nikola Ivić, oče lastnika okradene zlatarne Aurum na Aveniji Dubrava.

"Zdravniški rop" še vedno uganka
Hrvaška policija pa še vedno išče roparje, ki so prejšnji teden vlomili v neko zlatarno v Poreču in odnesli nakit v vrednosti 1,4 milijona evrov. Roparji so bili oblečeni kot zdravniki in so v zlatarno v središču mesta, ki je sicer zaprto za promet, prišli z reševalnim vozilom in nato mirno tudi zapustili kraj zločina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.