Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Na Hrvaškem še en velik rop

(Foto: iStockPhoto) Žurnal24 main
V Zagrebu je neznan moški vlomil v zlatarno in odnesel nekaj kilogramov zlata. Zlatarno je oškodoval za okoli 138 tisoč evrov.

Ropar, ki je imel čez glavo poveznjeno žensko nogavico, je v zlatarno vstopil nekaj po 8. uri. Potem ko je dvema uslužbenkama zagrozil z orožjem, sta mu izročili nakit. Zlatarno je hitro zapustil, pri tem pa naj bi ga posneli dve varnostni kameri – ena v zlatarni, druga pred vhodom. Preiskava trenutno še poteka. V sosednji zlatarni so opazili moškega, ki je tekel po ulici z nahrbtnikom, polnim nakita, a niso vedeli, kaj se dogaja in se tako tudi niso mogli ustrezno odzvati.

"Imamo zavarovanje, a mislim, da samo za 500 tisoč kun. Ukraden nakit je vreden veliko več od tega," je dejal Nikola Ivić, oče lastnika okradene zlatarne Aurum na Aveniji Dubrava.

"Zdravniški rop" še vedno uganka
Hrvaška policija pa še vedno išče roparje, ki so prejšnji teden vlomili v neko zlatarno v Poreču in odnesli nakit v vrednosti 1,4 milijona evrov. Roparji so bili oblečeni kot zdravniki in so v zlatarno v središču mesta, ki je sicer zaprto za promet, prišli z reševalnim vozilom in nato mirno tudi zapustili kraj zločina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.