Policija se je odzvala na izjavo napadene mariborske sodnice

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Z mariborske policijske uprave so se odzvali na izjavo mariborske sodnice, ki je bila žrtev brutalnega napada.
Oglej si celoten članek

"V policiji razumemo, v kakšnem položaju se trenutno nahaja oškodovanka, a ne glede na to, ne bomo polemizirali s člani družine in komentirali razmer v družini ter razlogov, ki so pripeljali do današnje izjave. V tem delu lahko odgovorimo le, da od oškodovancev in oseb, ki bi policiji lahko dali koristne informacije v povezavi s kaznivim dejanjem, pričakujemo tvorno sodelovanje v preiskavi in ne prek medijev," so zapisali v izjavi za medije na Policijski upravi Maribor. 

Poudarili so, da so kaznivo dejanje poskusa umora obravnavali resno, hitro, z vsemi možnimi resursi in ukrepi, ki jih policija ima na razpolago. "Z izvedbo različnih ukrepov in procesnih opravil je policija utemeljila sum, da je kaznivo dejanje storila določena oseba, vendar pa je mariborsko okrožno državno tožilstvo, ki je usmerjalo predkazenski postopek, ocenilo, da zbrani dokazi sicer utemeljujejo sum, vendar ne v zadostni meri, da bi osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku," so pojasnili. Zoper osumljenca je policija podala kazensko ovadbo in zaradi zagotavljanja varnosti oškodovanke odredila ukrep prepovedi približevanja, ki pa ga sodišče ni potrdilo. "Zato policija še vedno izvaja ukrepe v okviru svojih zakonskih pooblastil, s katerimi zagotavlja varnost oškodovanke." 

Brutalen napad Sodnici večkrat zlomili roko, lobanjo in obrazne kosti

Policija je 28. junija prejelo zahtevo za dopolnitev kazenske ovadbe, ki jim jo je poslalo okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Mariborski kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, preverjanjem okoliščin in izvedbo drugih operativnih ukrepov. "Kriminalisti bodo v preiskavi vztrajali z izvajanjem zakonskih pooblastil na podlagi Zakona o kazenskem postopku in pravil kriminalistične stroke ter nadgrajevali dosedanje ugotovitve, ki potrjujejo motiv storitve iz zasebnega življenja oškodovane osebe," so še zapisali.

Foto: mariborinfo.com Hiša sodnice

Sodnica: Ne potrebujem odredbe o prepovedi približevanja

Sodnica Daniela Ružič je zaradi napada kazensko ovadila neznanega storilca in ne svojega partnerja. Kot je danes prek hčerke sporočila za STA, se namreč partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Želi, da se prenehata "gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem."

Slovenija Presenetljiva izjava napadene mariborske sodnice

Zanikala je, da bi bil njen partner do nje kdaj nasilen. Zatrdila je, da ni tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. "Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč," je sporočila. 

Sodnica je bila tarča napada v nedeljo, 16. junija, malo po polnoči pred domačo hišo v Mariboru. Zaradi hudih poškodb se še vedno zdravi v bolnišnici. 

Slovenija Policija potrdila, da je osumljeni napada na sodnico pridržan

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:16 3. Julij 2019.

    so napisali da se locuje in zeli pol premozenja ? ocitno je lekcija zalegla.

  • 05:33 3. Julij 2019.

    Ljubezen s kolom po glavi se nadaljuje

  • 21:02 2. Julij 2019.

    Najprej zanikanje dokler gre, na koncu pa #MeToo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.