Slovenija > Črna kronika
15095 ogledov

Sodnici večkrat zlomili roko, lobanjo in obrazne kosti

Policija Gregor Prebil
Policija še ugotavlja, ali je motiv napada povezan z njenim delom.

Poročali smo že, da so sodnico Danielo Ružič, ki dela na gospodarskem oddelku mariborskega okrožnega sodišča, minuli vikend napadli pred njeno hišo v okolici Maribora. Policija preiskuje sum poskusa umora, išče napadalca oziroma napadalce, ter ugotavlja, ali je bil napad povezan z njenim delom.

Sodnica izven življenjske navarnosti

Policija je včeraj posredovala informacijo, da je zdravstveno stanje sodnice, ki se zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru "stabilno in ni v smrtni nevarnosti". Iz UKC Maribor so po poročanju TV Slovenija sporočili, da ima sodnica več zlomov, predvsem rok, lobanje in obraznih kosti. Sodnico so v bolnišnico prepeljali v kritičnem stanju, a je zdaj zunaj življenjske nevarnost in naj bi bila pri zavesti. 

Policija Srhljivka Slovenija Maribor: Umoriti so poskušali sodnico, zdravniki se borijo za njeno življenje

Andrej Kolbl s Policijske uprave Maribor je včeraj v izjavi za medije povedal, da so neznani storilci ali storilec sodnico pričakali pred njeno stanovanjsko hišo v okolici Mariboda in jo napadli s predmetom. S kakšnim, zaradi interesa preiskave, pri PU Maribor niso želeli javno povedati. Neuradno je bila po poročanju TV Slovenija napadena s kijem.

Je napad povezan z njenim delom?

Kriminalistična preiskava poteka po besedah Kolbla v več smereh, s ciljem ugotavljanja možnega motiva napada, ki bi bil lahko povezan s službenim delom sodnice ali njenim zasebnim življenjem. "Trenutno kaj več o motivu še ne moremo govoriti, ker je kriminalistična preiskava v zgodnji fazi in poteka ugotavljanje okoliščin in zbiranjem obvestil," je včeraj v izjavi za medije dejal Kolbl.

policija Slovenija Novo glede poskusa umora mariborske okrožne sodnice

Ružičeva je sodila v odmevnih primerih, med drugim v tožbi DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki, gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012.

Policija je bila o napadu obveščena v nedeljo ob 1.15. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci, ki so poškodovani nudili medicinsko pomoč in jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • blazena 18:41 18.junij 2019.

    Grozno kar so naredili.... Baje se govori da je mož plačal pretepač Em zaradi ljubosumja... Karkoli je bilo in zakaj... Tu ni zakaj so to naredili... To je več kot bi lahko rekli... Grozno.. Uboga ženska.... Vsak ima pravico živeti ...prikaži več po svoje... Nobeden naj ne bi naredil kaj takega kot se je zgodilo njej... Smili se mi zelo... Če jih bodo dobili naj se jim dodeli dosmrtni zapor... To so živali... Ne ljudje.. Pravi prašiči.... Maščevalo se jim bo vse.. Bog ima dolgo šibo... Želim ji okrevanje..

  • andraz34 05:09 18.junij 2019.

    Zakaj bi dobival po picki samo '' navadni smrtniki'' cs je za sodno drhal, politike in ostale skorumpirance

  • izi 17:42 17.junij 2019.

    seveda je namen tega ustrahovanje... ampak ni pa fer s strani novinarjev, da poudarjate, na katerih primerih je delala ali pa še dela. Takoj etiketirate to firmo ali posameznika kot prvega osumljenca za napad. So pa tudi med sodniki taki, ...prikaži več ki so pokvarjeni ali nesposobni. Tako kot pri ostalih poklicih, žal ima napačna odločitev sodnika veliko težo - mogoče gre samo za maščevanje v tem primeru.