Na izplačilo pripravljeni

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Ne razume protesta nekdanjih zaposlenih Primorja.
Oglej si celoten članek

Pred upravno stavbo Primorja se je zbralo okoli 40 nekdanjih zaposlenih, ki že 18 mesecev čakajo na izplačilo iz stečajne mase."Komentarja nimam. Namen zbiranja mi ni znan, ker me nihče od bivših delavcev ali sindikata ni kontaktiral. Vedno me lahko pokličejo, če jih zanima kaj glede postopka," pravi Rudolf Hramec, stečajni upravitelj Primorja.

Damjan Volf, sindikalist iz KS 90 in nekdanji vodja koordinacije sindikatov v skupini Primorje, poudarja, da protestirajo, ker bi radi opozorili na dejstvo, da se stroški stečaja povečujejo, banke se poplačujejo, delavci pa so za zdaj ostali povsem praznih rok.

"Naslednji dan po pravnomočnosti sklepa o predlaganem delnem, 15-odstotnem poplačilu prednostnih terjatev delavcev (teh je 12,5 milijona evrov, op. p.) bomo začeli izplačevati. Tehnično smo pripravljeni in tudi mi upamo, da bo to čim prej. Dan izplačila pa ni odvisen niti od nas niti od predvidenih dopustov, temveč izključno od poteka zakonskih rokov," pojasnjuje Hramec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.