Slovenija
38 ogledov

Na izplačilo pripravljeni

Primorje Suzana Kos
Ne razume protesta nekdanjih zaposlenih Primorja.

Pred upravno stavbo Primorja se je zbralo okoli 40 nekdanjih zaposlenih, ki že 18 mesecev čakajo na izplačilo iz stečajne mase."Komentarja nimam. Namen zbiranja mi ni znan, ker me nihče od bivših delavcev ali sindikata ni kontaktiral. Vedno me lahko pokličejo, če jih zanima kaj glede postopka," pravi Rudolf Hramec, stečajni upravitelj Primorja.

Damjan Volf, sindikalist iz KS 90 in nekdanji vodja koordinacije sindikatov v skupini Primorje, poudarja, da protestirajo, ker bi radi opozorili na dejstvo, da se stroški stečaja povečujejo, banke se poplačujejo, delavci pa so za zdaj ostali povsem praznih rok.

"Naslednji dan po pravnomočnosti sklepa o predlaganem delnem, 15-odstotnem poplačilu prednostnih terjatev delavcev (teh je 12,5 milijona evrov, op. p.) bomo začeli izplačevati. Tehnično smo pripravljeni in tudi mi upamo, da bo to čim prej. Dan izplačila pa ni odvisen niti od nas niti od predvidenih dopustov, temveč izključno od poteka zakonskih rokov," pojasnjuje Hramec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.