Na krožniku res človeško meso?

Foto: Žurnal24 Komisija preiskuje izvor nenavadnega tkiva iz bolnišnične menze. Je kriva (ne)hi
Prvič se je sešla posebna komisija, ki preiskuje, kako se je del domnevno človeškega tkiva znašel v kosilu ene od zaposlenih v izolski bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Minuli teden so vsi delavci v bolnišnici sicer že dobili navodilo za bolj natančno skrb za higieno. Vse skupaj je zakuhala uslužbenka, ki je med kosilom v ustih zaznala nekaj nenavadnega – košček termično neobdelanega mesa. Vzela ga je iz ust, odnesla na pregled – in patologinja je ugotovila, da ni rastlinskega izvora.

 
 

Če je košček človeškega izvora, bo opravljenja tudi DNK analiza.

 

Prvo poročilo v petek
''Gre za košček mesa v velikosti štirikrat osem milimetrov, izolska patologinja je ugotovila, da košček ni rastlinskega izvora. Kaj več pa ne more. Zdaj bo poslan v Ljubljano, kjer bodo predvidoma do srede povedali ali je živalskega ali človeškega izvora. Če se izkaže slednje, bo opravljena DNK analiza,“
je povedal Zlatan Ravbar, zuanji pooblaščenec bolnišnice za varstvo pri delu ter predsednik komisije, ki je bila oblikovana za preiskavo.

''Najprej bomo torej pridobili vse potrebne vhodne podatke, potem pa bomo ugotavljali vzrok incidenta, prvo vmesno poročilo bo oblikovan v petek,“
še dodaja. Sindikalna zaupnica Diana Nastasovski Marjanovič včeraj ni želela odgovoriti na naša vprašanja, kakšne odzive zaposlenih je incident povzročil in ali so v sindikatu zahtevali dodatne higienske ukrepe. Direktorica bolnišnice Nives Rener pa je ta teden na dopustu. So pa od zdravstvenega osebja že zahtevali, da odslej ne hodi v menzo v istih delovnih oblekah, ki jih ima na sebi pri delu z bolniki ali pri posegih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.