Slovenija
15 ogledov

Na krožniku res človeško meso?

Komisija preiskuje izvor nenavadnega tkiva iz bolnišnične menze. Je kriva (ne)hi Žurnal24 main
Prvič se je sešla posebna komisija, ki preiskuje, kako se je del domnevno človeškega tkiva znašel v kosilu ene od zaposlenih v izolski bolnišnici.

Minuli teden so vsi delavci v bolnišnici sicer že dobili navodilo za bolj natančno skrb za higieno. Vse skupaj je zakuhala uslužbenka, ki je med kosilom v ustih zaznala nekaj nenavadnega – košček termično neobdelanega mesa. Vzela ga je iz ust, odnesla na pregled – in patologinja je ugotovila, da ni rastlinskega izvora.

 
 

Če je košček človeškega izvora, bo opravljenja tudi DNK analiza.

 

Prvo poročilo v petek
''Gre za košček mesa v velikosti štirikrat osem milimetrov, izolska patologinja je ugotovila, da košček ni rastlinskega izvora. Kaj več pa ne more. Zdaj bo poslan v Ljubljano, kjer bodo predvidoma do srede povedali ali je živalskega ali človeškega izvora. Če se izkaže slednje, bo opravljena DNK analiza,“
je povedal Zlatan Ravbar, zuanji pooblaščenec bolnišnice za varstvo pri delu ter predsednik komisije, ki je bila oblikovana za preiskavo.

''Najprej bomo torej pridobili vse potrebne vhodne podatke, potem pa bomo ugotavljali vzrok incidenta, prvo vmesno poročilo bo oblikovan v petek,“
še dodaja. Sindikalna zaupnica Diana Nastasovski Marjanovič včeraj ni želela odgovoriti na naša vprašanja, kakšne odzive zaposlenih je incident povzročil in ali so v sindikatu zahtevali dodatne higienske ukrepe. Direktorica bolnišnice Nives Rener pa je ta teden na dopustu. So pa od zdravstvenega osebja že zahtevali, da odslej ne hodi v menzo v istih delovnih oblekah, ki jih ima na sebi pri delu z bolniki ali pri posegih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.