Na ljubljanskih ulicah zopet tramvaj

Foto: Anže Petkovšek promenada v Ljubljani Foto: Anže Petkovšek promenada v Ljubljani Foto: Anže Petkovšek promenada v Ljubljani Foto: Anže Petkovšek promenada v Ljubljani Foto: Anže Petkovšek promenada v Ljubljani Foto: Anže Petkovšek promenada v Ljubljani Foto: Anže Petkovšek promenada v Ljubljani
Za en dan je na ljubljanskih ulicah zaživela promenda v velikem meščanskem slogu.
Oglej si celoten članek

Od Prešernovega trga do Tivolskega gradu je danes za en dan ponovno zaživela ljubljanska promenada, kjer so ponazorili, kaj je promenada pomenila v meščanskem času. Na njej se je zvrstil program z uličnim dogajanjem, ki bi lahko videli tudi v prvi polovici minulega stoletja. Poleg koncertov, predstav, umetnikov na monociklih in kulinaričnih stojnic, si je bilo mogoče ogledati tudi originalni ljubljanski tramvaj iz leta 1947.

Organizator promenade družba Ljubljanske mlekarne je na prireditev vabilo s sloganom "Dame, v soboto ne pozabite na perje v klobuku, gospodje pa na sprehajalno palico!" S prireditvijo so namreč hoteli opomniti, da je promenada včasih veljala za pomembno družabno središče. "Na promenado so prihajali prav vsi, od dijakov, študentov, do zaposlenih in starejših. Po drugi svetovni vojni je živela še nekaj let, potem pa je nanjo ostal le še spomin," je opomnil organizator na nekdanje ljubljansko družabno središče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.