Slovenija
94 ogledov

Na ljubljanskih ulicah zopet tramvaj

promenada v Ljubljani
1/7
Anže Petkovšek
Za en dan je na ljubljanskih ulicah zaživela promenda v velikem meščanskem slogu.

Od Prešernovega trga do Tivolskega gradu je danes za en dan ponovno zaživela ljubljanska promenada, kjer so ponazorili, kaj je promenada pomenila v meščanskem času. Na njej se je zvrstil program z uličnim dogajanjem, ki bi lahko videli tudi v prvi polovici minulega stoletja. Poleg koncertov, predstav, umetnikov na monociklih in kulinaričnih stojnic, si je bilo mogoče ogledati tudi originalni ljubljanski tramvaj iz leta 1947.

Organizator promenade družba Ljubljanske mlekarne je na prireditev vabilo s sloganom "Dame, v soboto ne pozabite na perje v klobuku, gospodje pa na sprehajalno palico!" S prireditvijo so namreč hoteli opomniti, da je promenada včasih veljala za pomembno družabno središče. "Na promenado so prihajali prav vsi, od dijakov, študentov, do zaposlenih in starejših. Po drugi svetovni vojni je živela še nekaj let, potem pa je nanjo ostal le še spomin," je opomnil organizator na nekdanje ljubljansko družabno središče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.