Na londonskem maratonu poostreni ukrepi

Foto: EPA
Foto: EPA
Prireditelji londonskega maratona, ki bo na sporedu v nedeljo, so sporočili, da bodo zaradi nedavnega bombnega napada na podobni prireditvi v Bostonu poostrili varnostne ukrepe. Udeleženci maratona se bodo žrtvam v ZDA poklonili z minuto molka na startu, vsi pa bodo nosili žalne trakove.
Oglej si celoten članek

V Londonu pričakujejo 35.000 tekačev. Kljub tragičnim dogodkom v ZDA bodo tekmovanje izvedli po načrtu, izkoristili pa bodo zelo veliko varnostnih izkušenj, ki jih imajo v britanski prestolnici po lanski uspešni izvedbi olimpijskih tekmovanj.

Zaradi zadnjih dogodkov pa bo v mestu in v okolici trase maratona še več policistov kot običajno, zelo verjetno pa bodo opravili tudi več pregledov. "Na ulicah bo več policistov, ki bodo skrbeli za udeležence maratona. Nihče pa nima razloga, da bi se počutil manj varnega kot pred zadnjimi dogodki v Bostonu," je dejal vodja metropolitanske policije Bernard Hogan-Howe.

Kljub vsemu bodo policisti v sodelovanju s športnim ministrom Hughom Robertsonom in županom Borisom Johnsonom pred maratonom še enkrat preučili vse vidike varnosti tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.