Slovenija
3 ogledov

Na londonskem maratonu poostreni ukrepi

Stephen Kiprotich olimpijski maraton uganda london 2012 EPA
Prireditelji londonskega maratona, ki bo na sporedu v nedeljo, so sporočili, da bodo zaradi nedavnega bombnega napada na podobni prireditvi v Bostonu poostrili varnostne ukrepe. Udeleženci maratona se bodo žrtvam v ZDA poklonili z minuto molka na startu, vsi pa bodo nosili žalne trakove.

V Londonu pričakujejo 35.000 tekačev. Kljub tragičnim dogodkom v ZDA bodo tekmovanje izvedli po načrtu, izkoristili pa bodo zelo veliko varnostnih izkušenj, ki jih imajo v britanski prestolnici po lanski uspešni izvedbi olimpijskih tekmovanj.

Zaradi zadnjih dogodkov pa bo v mestu in v okolici trase maratona še več policistov kot običajno, zelo verjetno pa bodo opravili tudi več pregledov. "Na ulicah bo več policistov, ki bodo skrbeli za udeležence maratona. Nihče pa nima razloga, da bi se počutil manj varnega kot pred zadnjimi dogodki v Bostonu," je dejal vodja metropolitanske policije Bernard Hogan-Howe.

Kljub vsemu bodo policisti v sodelovanju s športnim ministrom Hughom Robertsonom in županom Borisom Johnsonom pred maratonom še enkrat preučili vse vidike varnosti tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.