Na meji s Hrvaško 20 kilometrske kolone

Foto: M. K.
Foto: M. K.
Za izstop iz države čakajo štiri ure.
Oglej si celoten članek

Za izstop iz Slovenije na Hrvaško je po zadnjih podatkih potrebno čakati od pol do štiri ure.

Kolona vse do Krškega

Najhuje je na mejnem prehodu Obrežje. Kolona je dolga več kot 20 kilometrov in se vleče od Obrežja do Krškega, sporoča bralec. "Ljudje kar hodijo ob avtih," pravi. 

Na meji čakajo pet ur

Po podatkih prometno informacijskega centra za državne ceste je na mejnem prehodu Obrežje čakalna doba za izstop iz države pet ur, kar velja za osebna vozila, avtobuse in tovornjake. Na mejnem prehodu Slovenska vas se za izstop čaka uro in pol, v Gruškovju in Metliki 50 minut. Najhitreje je možno na Hrvaško priti na mejnem prehodu Starod, kjer je čakalna doba 20 minut. 

Reševalci niso mogli do obolele osebe

V večkilometrski koloni proti Obrežju je po poročanju STA zjutraj ena oseba potrebovala zdravniško pomoč. Reševalci so imeli težave s prebijanjem do pomoči potrebnega, tako da so jim na pomoč pri prevozu bolnika priskočili policisti.

Zastojev ni na mejnih prehodih Vinica in Dobova, zato policija voznikom, ki potujejo proti Hrvaški, svetuje, naj se preusmerijo na ta dva mejna prehoda.

Se ponavlja letošnji april?

Slovenija "Odstop od sistematičnega nadzora ne pomeni, da ne bo kolon"

Slovenija je aprila letos sicer začasno opustila sistematičen nadzor nad potniki, ki predstavljajo manjše varnostno tveganje na meji s Hrvaško, ki ga je zahtevala uredba Evropske komisje.Za to so se odločili zaradi kolapsa na meji, ki je sledil uveljavitvi uredbe Evropske komisije. 

Naša poročevalka: "V avtih so tudi otroci, ljudje so živčni. Večina ne ve, zakaj čakajo!"

Prav tako je izvajanje uredbe tako na meji s Slovenijo kot na meji z Madžarsko prekinila Hrvaška in ponovno uvedla ciljane kontrole za državljane evropskega gospodarskega prostora in Švice.

Slovenija Za Hrvaško lahko uporabite 57 mejnih prehodov

Foto: Policija Mejni prehodi na hrvaški meji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:30 23. December 2017.

    Vinjete imajo vsi gasterbajterji ?

  • 13:47 23. December 2017.

    To so hoteli, zdaj imajo prevzvišeni, še za sezono jih je treba cepiti.

  • Hi5
    13:11 23. December 2017.

    Ja, pač hrvaškim policistom in carinikom ni za zaupat, zato morajo naši vršiti poostreno kontrolo nad potniki, ki prečkajo Schengensko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.