Slovenija
893 ogledov

Za Hrvaško lahko uporabite 57 mejnih prehodov

Kolone na Karavankah Žurnal24 main
Ob začetku in koncu prvomajskih praznikov je spet pričakovati gnečo na mejnih prehodih s Hrvaško. Dars je na počivališčih postavil dodatne mobilne sanitarne enote, v primeru visokih temperatur pa bodo poskrbeli tudi za plastenke vode.

Glede na prometni koledar Prometno-informacijskega centra je povečano gostoto prometa iz urbanih središč proti turističnim krajem, tudi na poti proti Hrvaški pričakovati v sredo popoldan in v četrtek dopoldan. 

Najhuje bo v torek popoldan

Drugi val ob vračanju potnikov domov s povečano gostoto prometa v smeri iz Hrvaške proti Avstriji je predviden v ponedeljek in še posebej v torek popoldan. 

Dars, ki upravlja z avtocetami, je že ob nastanku večjih kolon pred mejnim prehodom Obežje v času velikonočnih praznikov sprejel več ukrepov. "Zavarovali smo stoječo kolono vozil, z ustrezno signalizacijo smo označili priključke in vse uporabnike pravočasno opozorili na daljše kolone na odseku dolenjske avtoceste Čatež-Obrežje," razlagajo pri Darsu. "Policija je z našo pomočjo že na veliki petek vzpostavila prevoznost odstavnega pasu na celotnem poteku trase zastoja in zagotovila ustrezno varnost."

Dodatni mobilni WC-ji in plastenke vode

Na počivališčih Čatež in Obrežje so isti dan postavili dodatne mobilne sanitarne enote, po pet enot na vsakem.

"Budno spremljamo prometne tokove v območju mejnega prehoda Obrežje in bomo tudi v prihodnje zagotavljali pravočasno ukrepanje ob daljših kolonah," razlagajo pri Darsu. "V poletnem času in temperaturah nad 30 stopinj Celzija pa bomo zagotovili tudi ustrezno humanitarno pomoč z razdeljevanjem vode čakajočim v koloni."

Prometni koledar  | Avtor: PIC PIC

 
Pred velikonočnimi prazniki se je sicer izkazalo, da gneče ni bilo na vseh mejnih prehodih, ampam predvsem na večjih, medtem ko so majhni maloobmejni mejni prehodi samevali.

Slovenija ima 57 mejnih prehodov, 32 za mednarodni in 25 za obmejni promet. Trije mejni prehodi so namenjeni mednarodnemu zračnemu, dva pa mednarodnemu morskemu prometu.  

Mejni prehodi na hrvaški meji | Avtor: Policija Policija

 

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • MihaPu 01:15 27.april 2017.

    Naše gore listje pa še vedno hodi k tatovom in jim dela promet. Politiki pa imajo vikendice in hiše tam ter po možnosti parkirane jahte/čolne/gliserje in skladno k temu je naša politika do njih takšna, da jim nastavljamo rit, namesto ...prikaži več da bi zahtevali ISTRO KI JE NAŠA! ISTRA=SLOVENIJA! Vrnite Istro pedri profiterski in vse kar ste nakradli. Dost vas mamo prekleta drhal.

  • Lavdan 20:20 26.april 2017.

    Napišite še kdo gre lahko čez kateri prehod, pa jih bo takoj pol manj.Da pa je kontrola za izhod iz Slovenije, pa je nelogična. Z njimi naj se ukvarjajo Hrvati, pa bomo videli če jim je vseeno kdo jim ...prikaži večm pride v lepo njihovo.

  • Dragan Marina Mudrinic 16:45 26.april 2017.

    nas nekatere je bolj sram ko živimo v tej sloveniji-obljubljeni Švici , da zdej zaradi migrantov in beguncev , ki so že v evropi zapirajo meje , da jim preprečijo odhod iz EU