Na ministrstvu mirijo zdravstvene zavode: Dodatki bodo izplačani kmalu!

Foto: Anže Petkovšek Prizor iz slovenske zdravstvene ustanove.
Foto: Anže Petkovšek Prizor iz slovenske zdravstvene ustanove.
Skupno bodo v obeh sklopih izplačali za dobrih 31 milijonov evrov dodatkov.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za zdravje še vedno sprejemajo zahtevke zdravstvenih zavodov za izplačilo dodatkov po kolektivni pogodbi za javni sektor in po interventnem zakonu za delo v času epidemije, saj jih vsi do četrtkovega roka še niso uspeli posredovati. Sredstva bodo nakazali v treh paketih, prvega v višini 18,6 milijona evrov pa so nakazali v četrtek.

Za dodatke k plačam, do katerih so zaposleni upravičeni za delo v času epidemije, je namreč predvideno povračilo iz državnega proračuna, a morajo javni zavodi najprej resornim ministrstvom poslati zahtevke. Po prejemu resorno ministrstvo zahtevek pregleda in ga posreduje finančnemu ministrstvu, ki pripravi predlog za zagotovitev denarja. Po potrditvi na seji vlade pa je treba pripraviti še odredbe, da se prenos denarja dejansko lahko izvede, so pojasnili.

Sredstva za drugi sklop zahtevkov v višini 9,4 milijona evrov bodo predvidoma nakazali v naslednjem tednu, tretji sklop zahtevkov za dodatke pa je še v postopku obravnave na ministrstvu za zdravje.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.