Slovenija
641 ogledov

Na ministrstvu mirijo zdravstvene zavode: Dodatki bodo izplačani kmalu!

Zdravniki Anže Petkovšek Prizor iz slovenske zdravstvene ustanove.
Skupno bodo v obeh sklopih izplačali za dobrih 31 milijonov evrov dodatkov.

Na ministrstvu za zdravje še vedno sprejemajo zahtevke zdravstvenih zavodov za izplačilo dodatkov po kolektivni pogodbi za javni sektor in po interventnem zakonu za delo v času epidemije, saj jih vsi do četrtkovega roka še niso uspeli posredovati. Sredstva bodo nakazali v treh paketih, prvega v višini 18,6 milijona evrov pa so nakazali v četrtek.

Za dodatke k plačam, do katerih so zaposleni upravičeni za delo v času epidemije, je namreč predvideno povračilo iz državnega proračuna, a morajo javni zavodi najprej resornim ministrstvom poslati zahtevke. Po prejemu resorno ministrstvo zahtevek pregleda in ga posreduje finančnemu ministrstvu, ki pripravi predlog za zagotovitev denarja. Po potrditvi na seji vlade pa je treba pripraviti še odredbe, da se prenos denarja dejansko lahko izvede, so pojasnili.

Sredstva za drugi sklop zahtevkov v višini 9,4 milijona evrov bodo predvidoma nakazali v naslednjem tednu, tretji sklop zahtevkov za dodatke pa je še v postopku obravnave na ministrstvu za zdravje.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.