Slovenija
2855 ogledov

Se Gantarju maje stolček?

Tomaž Gantar Saša Despot
Namigi o tem, da naj bi predsednik vlade želel zamenjati ministra za zdravje so vse glasnejši. V DeSUS ministra podpirajo.

V poslanski skupini DeSUS nimajo kakšnih informacij, da bi predsednik vlade Janez Janša želel zamenjati ministra za zdravje Tomaža Gantarja. Kot je po današnjem sestanku poslanske skupine pojasnil njen vodja Franc Jurša, takšne namige dobivajo predvsem s strani medijev, obenem pa je zatrdil, da Gantarja v stranki podpirajo.

Minister za zdravje Gantar je šel skozi proceduro v stranki in so ga tudi predlagali za ministra. "Logično je, da ga podpiramo tudi sedaj. Če sploh drži, da nekdo, pravzaprav predsednik vlade, misli narediti rekonstrukcijo vlade," je pripomnil Jurša.

Premier je po njegovih besedah že prejšnji teden najavil sestanek, ki naj bi bil ta teden in na katerem se bodo pogovarjali o tretjem protikoronskem svežnju in tudi o nadaljnjem sodelovanju v koaliciji. Takrat se sicer še ni vedelo za dva izstopa iz poslanske skupine SMC. Jani Möderndorfer je namreč prestopil med poslance LMŠ, Gregor Židan pa v poslansko skupino SD.

Vendar to po oceni Jurše ne predstavlja težav v smislu, da koalicija ne bi nadaljevala svojega dela. Kot je spomnil, je imela koalicija doslej pri sprejemanju odločitev po 50 glasov ali več.

SMC kongres Slovenija "Ponudbe poslancem SMC presegle vse meje dobrega okusa"

"Odprte so vse možnosti"

Jurša je ob tem zatrdil, da so v poslanski skupine DeSUS enotni v pričakovanjih po uresničitvi sklepov izvršilnega odbora in sveta stranke. "Na nek način utrjujemo pozicijo poslanske skupine znotraj stranke. Mislim, da pri tem uspevamo," je povedal.

Prav tako so v poslanski skupini in stranki po besedah Jurše trden člen koalicije. "Imamo pa svoj program, ki ga želimo v skladu s koalicijsko pogodbo realizirati," je poudaril. Kot je dejal, bodo čakali, da se določene stvari naredijo, če se ne bi, pa so po njegovih besedah "odprte vse možnosti". Obenem se zavedajo, da bodo zaradi krize morda nekatere stvari težje izvedljive, je dodal.

Vodja poslanske skupine je ob tem napovedal, da se bosta Gantar in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec, ki sta se danes udeležila sestanka poslanske skupine, njihovih srečanj v prihodnje udeleževala vsak drugi torek.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
 • Avatar Leon
  Leon 08:27 20.maj 2020.

  SDS je s pomočjo Pivčeve in Gantarja uničil DESUS . Edina rešitev so takojšnje spremembe v stranki .

 • leonardo 07:31 20.maj 2020.

  Ti rit prodana, kdo pa tebi kaj verjame? Če si s tako lahkim srcem prestopil v koalicijo z Janšem, lahko govoriš kar hočeš. Kar pa se Gantarja tiče. Seveda je mogoče, da ga bo Janša zamenjal, ker je premalo poslušen.Gantar, ...prikaži več, če si pameten ne čakaj na to sramoto, sam odstopi. Še nekaj neposlušnih, pa je ta vlada v k....

 • Frice 20:52 19.maj 2020.

  Že to, da je sploh ponovno postal minister je mali čudež. Po ravnanju je precej bližje dobaviteljski mafiji, kot nekomu ki bo uredil zadeve.

Sorodne novice