Slovenija
8552 ogledov

Jani Möderndofer zapušča SMC, pridružil se bo ...

Maša Kociper, Jani Moderndorfer Möderndorfer
1/2
Saša Despot
Jani Möderndorfer izstopa iz Stranke modernega centra (SMC) in njihove poslanske skupine.

Iz stranke SMC po neuradnih informacijah izstopa 54- letni Jani Möderndorfer.

"Razlogov za ta korak je več: Od začetka sem nasprotoval vstopu v to koalicijo. Ta korak je po mojem mnenju poguben za stranko ne le za SMC, pač pa tudi za državo. Jaz zagovarjam svoboščine v ustavi, človekove pravice in vladavino prava. Od vseh teh korakov se je SMC zelo oddaljila, zato se naše poti razhajajo," je povedal Möderndorfer.

"Kam odhajam? Dobil sem več povabil. Po tehtnem premisleku, kje bom lahko svoje poslanstvo uveljavljal, sem se odločil za LMŠ. Za zdaj vstopam v poslansko skupino, pogovarjali se bomo tudi o članstvu v stranki," dodaja.

Glede na rekordno število prestopov med političnimi strankami pa odgovarja: "Imam čisto vest, zagovarjam liberalne vrednote. Kdor misli, da je treba od tu do večnosti treba umreti pri eni stranki ne glede ali spoštuješ svoj svetovni nazor in se prodajaš za nemogoče poteze, na katere ne moreš pristati, je to njihov problem."

Pravi še, da je v SMC nekaj zelo dobrih ljudi, a politiko stranke vedno usmerja prvi človek. Ko vidiš, da je koalicija bolj pomembna kot stranka in njeno poslanstvo, ni več vprašanja, kakšni so odnosi med ljudmi, pač pa, kakšna je tvoja vest.

Na Twitterju so se na njegov izstop iz SMC že odzvali v največji vladni stranki, tvitnil je tudi sam predsednik vlade. 

Möderndorfer je rekorder med prestopniki v politiki. Zamenjal je člansko izkaznico že petih političnih strank. Bil je član LDS, v ljubljanski občinski politiki je bil član Liste Zorana Jankovića, ki je nato ustanovil stranko Pozitivna Slovenija, od tam je odšel v stranko Zavezništva Alenke Bratušek.

Leta 2015 je stranko in poslansko skupino SAB zapustil in se pridružil Stranki modernega Centra, kjer je ostal do danes.

Jani Moderndorfer, Möderndorfer | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 29
  • kritikus 20:18 15.maj 2020.

    ja sej drugam nima kam iti levipezde

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 17:45 15.maj 2020.

    on in vajgl, glavna demokrata in pokazatelja, kakšna demokracija je dejansko v sloveniji

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 16:09 15.maj 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …