Na ministrstvu še razčiščujejo

Foto: Žurnal24 Usoda obveznih garancij je še kar v zraku. (Foto: iStockphoto)
Odločitev o ukinitvi obveznih garancij danes ni bila sprejeta. Nujnost ukinitve zaradi EU še naprej preverjajo.
Oglej si celoten članek

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić  se je danes sestala s pripravljalci predloga novele zakona o varstvu potrošnikov, odločitve pa še niso bile sprejete.

"Pristojni sodelavci preverjajo ustreznost in nujnost sprejema predlaganih rešitev," so po srečanju sporočili z ministrstva za gospodarstvo. Kot so še navedli, bo ministrica Radićeva izjavo o tej zadevi podala takoj, ko bo dobila celovito poročilo o postopku priprave zakonskih rešitev, usklajevanj z Evropsko komisijo in predhodnega usklajevanja s strokovno javnostjo.

Niso še razčistili
Predlog novele zakona o varstvu potrošnikov med drugim predvideva ukinitev obvezne garancije, kar je izzvalo ostre odzive v javnosti. Na ministrstvu naj bi zdaj razčistili, ali Evropska komisija dejansko zahteva odpravo obvezne garancije.

Institut obvezne garancije, ki ga predlog novele zakona o varstvu potrošnikov ukinja, bo po napovedih ministrice Radićeve ostal, če se izkaže, da ni nujno v neskladju z evropskimi direktivami.

Ministrstvo za gospodarstvo je javno obravnavo predlog novele zakona o varstvu potrošnikov, ki je bilo sprva predvideno do 31. decembra lani, podaljšalo do 15. januarja. Preden bodo gradivo poslali v medresorsko usklajevanje, je predvideno, da ga bo obravnaval tudi strokovni svet Urada RS za varstvo potrošnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.