Slovenija
13 ogledov

Na ministrstvu še razčiščujejo

Usoda obveznih garancij je še kar v zraku. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Odločitev o ukinitvi obveznih garancij danes ni bila sprejeta. Nujnost ukinitve zaradi EU še naprej preverjajo.

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić  se je danes sestala s pripravljalci predloga novele zakona o varstvu potrošnikov, odločitve pa še niso bile sprejete.

"Pristojni sodelavci preverjajo ustreznost in nujnost sprejema predlaganih rešitev," so po srečanju sporočili z ministrstva za gospodarstvo. Kot so še navedli, bo ministrica Radićeva izjavo o tej zadevi podala takoj, ko bo dobila celovito poročilo o postopku priprave zakonskih rešitev, usklajevanj z Evropsko komisijo in predhodnega usklajevanja s strokovno javnostjo.

Niso še razčistili
Predlog novele zakona o varstvu potrošnikov med drugim predvideva ukinitev obvezne garancije, kar je izzvalo ostre odzive v javnosti. Na ministrstvu naj bi zdaj razčistili, ali Evropska komisija dejansko zahteva odpravo obvezne garancije.

Institut obvezne garancije, ki ga predlog novele zakona o varstvu potrošnikov ukinja, bo po napovedih ministrice Radićeve ostal, če se izkaže, da ni nujno v neskladju z evropskimi direktivami.

Ministrstvo za gospodarstvo je javno obravnavo predlog novele zakona o varstvu potrošnikov, ki je bilo sprva predvideno do 31. decembra lani, podaljšalo do 15. januarja. Preden bodo gradivo poslali v medresorsko usklajevanje, je predvideno, da ga bo obravnaval tudi strokovni svet Urada RS za varstvo potrošnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.