Na obali in v Celju so "čofotali"

Foto: Sergeja Hadner Hvala Novoletni skok v morje Foto: Sergeja Hadner Hvala Novoletni skok v morje Foto: Sergeja Hadner Hvala Novoletni skok v morje Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju Foto: Gregor Katič Novoletni skok v Savinjo v Celju
Nekateri so se po najdaljši noči ob prehodu iz starega v novo leto popoldne osvežili s skokom v vodo.
Oglej si celoten članek

Foto: Sergeja Hadner Hvala Novoletni skok v morje Med 320 in 330 pogumnežev, ki jih izjemna ohladitev v zadnjih dneh očitno nemoti preveč, se je podalo v morje, saj so v Portorožu že 11. leto zapored pripravili tradicionalni skok v morje.  Temperatura tega pa je bila nedvomno bolj prijetna kot temperatura ozračja, kjer so sicer namerili okoli sedem stopinj Celzija. Morje pa se je ogrelo na skoraj še enkrat toliko.

Po besedah organizatorjev se je preko 150 udeležencev na skok prijavilo že nekaj dni pred dogodkom. Le nekaj minut pred začetkom prireditve pa jih je bilo prijavljenih že skupno 316.

Skakali niso samo Slovenci

Celoten dogodek pa si je ogledalo preko 3000 obiskovalcev. Med skakalci v morje pa so bili, poleg Slovencev tudi Italijani, Hrvati in tudi mraza dobro vajeni Rusi.

Foto: Sergeja Hadner Hvala Novoletni skok v morje "Številni se namreč strinjajo, da ima kopanje v ledeno mrzli morski vodi terapevtske učinke, pomaga pri regeneraciji telesa in krepi imunski sistem. Ne glede na to, ali se boste po silvestrski noči v morju ohladili z željo po adrenalinu in zabavi ali z vero v zdravilne učinke, pa je to zagotovo nepozabna izkušnja," poudarja glavni pobudnik prireditve Nino Cokan.

Precej manj toplo in vremensko prijetno pa je bilo ob skakanju v vodo v Celju, kjer so se pogumneži podali v reko Savinjo. Tam so novoletni skok v reko pripravili že šesto leto zapored.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.