Slovenija
67 ogledov

Na obali in v Celju so "čofotali"

Novoletni skok v Savinjo v Celju
1/18
Gregor Katič
Nekateri so se po najdaljši noči ob prehodu iz starega v novo leto popoldne osvežili s skokom v vodo.

Novoletni skok v morje | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala
Med 320 in 330 pogumnežev, ki jih izjemna ohladitev v zadnjih dneh očitno nemoti preveč, se je podalo v morje, saj so v Portorožu že 11. leto zapored pripravili tradicionalni skok v morje.  Temperatura tega pa je bila nedvomno bolj prijetna kot temperatura ozračja, kjer so sicer namerili okoli sedem stopinj Celzija. Morje pa se je ogrelo na skoraj še enkrat toliko.

Po besedah organizatorjev se je preko 150 udeležencev na skok prijavilo že nekaj dni pred dogodkom. Le nekaj minut pred začetkom prireditve pa jih je bilo prijavljenih že skupno 316.

Skakali niso samo Slovenci

Celoten dogodek pa si je ogledalo preko 3000 obiskovalcev. Med skakalci v morje pa so bili, poleg Slovencev tudi Italijani, Hrvati in tudi mraza dobro vajeni Rusi.

Novoletni skok v morje | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala
"Številni se namreč strinjajo, da ima kopanje v ledeno mrzli morski vodi terapevtske učinke, pomaga pri regeneraciji telesa in krepi imunski sistem. Ne glede na to, ali se boste po silvestrski noči v morju ohladili z željo po adrenalinu in zabavi ali z vero v zdravilne učinke, pa je to zagotovo nepozabna izkušnja," poudarja glavni pobudnik prireditve Nino Cokan.

Precej manj toplo in vremensko prijetno pa je bilo ob skakanju v vodo v Celju, kjer so se pogumneži podali v reko Savinjo. Tam so novoletni skok v reko pripravili že šesto leto zapored.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.