Na ocenjevanju več kot 80 vrst

Foto: Alja Rabzelj
Foto: Alja Rabzelj
Prihodnjo soboto najslajši festival pri nas.
Oglej si celoten članek

 "Število marmelad, ki smo jih prejeli v ocenjevanje, je preseglo naša pričakovanja," je povedala Alja Rabzelj, vodja mednarodnega Festivala marmelade 2013, prvega tovrstnega v Sloveniji, ki bo pod kozolci potekal prihodnjo soboto.

V ocenjevanje so posamezniki, društva in priznani proizvajalci marmelad iz Slovenije in tujine poslali več kot 80 vzorcev, ki jih bo na ljubljanski biotehniški fakulteti ocenjevala tričlanska strokovna komisija pod vodstvom Tomaža Požrla. Kot so povedali organizatorji, društvo Drot in partnerji, je festival del projekta Dobrote Dolenjske, s katerim želijo pospešiti turistično prepoznavnost regije in organizirano prodajo.

Dobrodelni praženec

Med pestro festivalsko soboto razstav, glasbenih nastopov in degustacij bodo župani Mirnske doline spekli občinski šmoren in ga postregli z marmeladami, ves izkupiček od prodaje pa namenili šolskim malicam in kosilom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.