Na optiko boste letos čakali zaman

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Zamuda. Javno brezžično omrežje v MOL ne bo postavljeno konec leta 2012, ampak leto pozneje.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) z zasebnim partnerjem kljub napovedim letos ne bo postavila javnega brezžičnega omrežja znotraj ožjega mestnega središča in avtocestnega obroča. Občina namreč na razpisu, ki je bil objavljen že lani poleti, še ni izbrala zasebnega partnerja. "Gre za kompleksno zadevo," zamudo pojasnjuje Ana Seliškar, vodja centra za informatiko MOL.

Po njenih predvidevanjih letos še ne bo znano, ali bo posel dobil In.life v konzorciju s Telemachom in Siemensom ali Telekom Slovenije s partnerjem NIL, podatkovne komunikacije. Bo pa MOL zahtevala, naj se omrežje v mestnem središču vzpostavi do konca prihodnjega leta, po vsej občini pa do konca leta 2013. Internet naj bi bil nato dostopen vsem uporabnikom, v omejenem obsegu brezplačno, za komercialne vsebine pa v zameno za plačilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • jst
    09:51 30. Oktober 2011.

    Jst pa bi prosil za pločnik vsaj do hiše in ureditev potoka kateri ni v naši lasti da bi lahko …

  • 08:21 30. Oktober 2011.

    Tisti "pametnjakovići, ki o temu odločajo niti slučajno ne bodo šli v kako tujo prestolnico in si ogledali tamkajšnji sistem. …

  • 07:13 30. Oktober 2011.

    Ahahahaaaaa naslov: "Na optiko boste letos čakali zaman" - članek pa o brezžičnem internetu. Hahahaaa. Kako lahko to kdo potrdi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.