Slovenija
13 ogledov

Na optiko boste letos čakali zaman

Optika Iztok Golob
Zamuda. Javno brezžično omrežje v MOL ne bo postavljeno konec leta 2012, ampak leto pozneje.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) z zasebnim partnerjem kljub napovedim letos ne bo postavila javnega brezžičnega omrežja znotraj ožjega mestnega središča in avtocestnega obroča. Občina namreč na razpisu, ki je bil objavljen že lani poleti, še ni izbrala zasebnega partnerja. "Gre za kompleksno zadevo," zamudo pojasnjuje Ana Seliškar, vodja centra za informatiko MOL.

Po njenih predvidevanjih letos še ne bo znano, ali bo posel dobil In.life v konzorciju s Telemachom in Siemensom ali Telekom Slovenije s partnerjem NIL, podatkovne komunikacije. Bo pa MOL zahtevala, naj se omrežje v mestnem središču vzpostavi do konca prihodnjega leta, po vsej občini pa do konca leta 2013. Internet naj bi bil nato dostopen vsem uporabnikom, v omejenem obsegu brezplačno, za komercialne vsebine pa v zameno za plačilo.

Komentarjev 3
  • jst 09:51 30.oktober 2011.

    Jst pa bi prosil za pločnik vsaj do hiše in ureditev potoka kateri ni v naši lasti da bi lahko živel bolj varno in zaščiten pred poplavami in mi je brezžični internet trenutno na zadnjem mestu. Ker v kolikor mi ...prikaži več bajto poplavi bodo elektriko izklopili in si z njim ne znam pomagati. P.S. Nisem iz lj sam hočem povedati da naj si raje zrihtajo pritoke in odtoke da jih nov spet namočil

  • Tupamaros 08:21 30.oktober 2011.

    Tisti "pametnjakovići, ki o temu odločajo niti slučajno ne bodo šli v kako tujo prestolnico in si ogledali tamkajšnji sistem. Ne, saj so multipraktiki in vsevedi. Oni že ne bodo spraševali tiste, ki jim sistem že deluje.PSN.O. Naslov ...prikaži več je popolnoma zgrešen.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 07:13 30.oktober 2011.

    Ahahahaaaaa naslov: "Na optiko boste letos čakali zaman" - članek pa o brezžičnem internetu. Hahahaaa. Kako lahko to kdo potrdi objavo, brez da bi se mu zazdelo vsaj malo čudno, da steklo in zrak nista ravno isto.