Na Pohorju našli poginulega prašiča, sledilo je tole ...

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
Poginuli divji prašič s Pohorja ni bil okužen z virusom afriške prašičje kuge.
Oglej si celoten članek

Preiskave vzorcev poginulega divjega prašiča, ki so ga lovci v nedeljo našli na območju občine Ribnica na Pohorju, so pokazale, da prašič ni bil okužen z virusom afriške prašičje kuge.

Ob tem pristojni poudarjajo, da je zaradi zgodnjega odkrivanja te bolezni potrebno prijaviti najdbo vsakega poginulega divjega prašiča.

Tako je vsakdo, ki v naravi najde poginulega divjega prašiča ali njegove ostanke, o tem dolžan takoj obvestiti regijski center za obveščanje na številko 112. Gre za ukrep, ki se v Sloveniji izvaja že od leta 2014 in je namenjen zgodnjemu odkrivanju bolezni.

Afriška prašičja kuga je nalezljiva virusna bolezen domačih in divjih prašičev, za katero ni cepiva. Bolezen ne predstavlja nevarnosti za zdravje drugih živalskih vrst in ljudi. Bolezen v Sloveniji še ni bila ugotovljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:46 28. September 2021.

    škoda. vlada je že imela plan kako ponucati cepiva za Covid... hoteli so pocepit domače prašiče, da bi z njihovim …

  • 10:45 28. September 2021.

    Kakšna afriška kuga ! Bil je žrtev motokrosistov ,ki nekontrolirano divjajo po neokrnjeni naravi Pohorja . To so EKO teroristi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.