Na primorki poleti zastoji in kletvice

Foto: Žurnal24
Do prvega tedna avgusta se bodo na primorski avtocesti razlegale kletvice, saj so danes začeli vzdrževalci postavljati zaporo polovice avtoceste med Divačo in Kozino. Gneči se lahko izognete prek Italije.
Oglej si celoten članek

Gre za skupno šest kilometrov dolg odsek, ki je zaradi dotrajanosti zlasti v mokrem vremenu zaradi kolesnic in neravnin na cestišču nevaren, kar lahko občuti vsak, ki se tam pelje, je nujnost del za Žurnal24 pojasnil predstavnik za stike z javnostmi Marjan Koler.

 

Zapora zaradi 4,35 milijona evrov vrednih del bo trajala 44 dni, v tem času pa bo vožnja v obe smeri omogočena le po delu avtoceste, ki je sicer namenjena prometu iz smeri Kopra. Skupna dolžina obnovljenega cestišča je šest kilometrov, izvajalci pa bodo obnavljali po tri kilometre hkrati.

 

V eno smer bosta odprta dva vozna pasova hkrati, v drugo pa le eden, zato se zastojem ne bo mogoče izogniti, pravi Brane Nastran s Prometno-informacijskega centra.

Obvoz prek Italije
Vzdrževalci se bodo režim 2+1 sproti prilagajali prometnim tokovom, zlasti pred vikendi pa pričakujejo do dva kilometra dolge zastoje, v primeru nesreč tudi več. Nastran zato voznikom svetuje, naj pred potjo in med njo preverjajo podatke o razmerah na tem odseku. V primeru daljšega zastoja Nastran predlaga pot po avtocesti prek Sežane, Trsta, Škofij in Kopra. Normalno je ta pot daljša le 10 minut, zato se v primeru zastojev pri Kozini obvoz hitro izplača.

 

Koler še dodaja, da se delom med turistično sezono ni bilo mogoče izogniti, saj je izvajalec (Primorje v sodelovanju z SCT in CP Koper) vsa potrebna dovoljenja dobil z zamudo šele v minulih dneh. Prihodnje leto sledi še obnova druge polovice avtoceste.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.