Slovenija
20 ogledov

Na primorki poleti zastoji in kletvice

Žurnal24 main
Do prvega tedna avgusta se bodo na primorski avtocesti razlegale kletvice, saj so danes začeli vzdrževalci postavljati zaporo polovice avtoceste med Divačo in Kozino. Gneči se lahko izognete prek Italije.

Gre za skupno šest kilometrov dolg odsek, ki je zaradi dotrajanosti zlasti v mokrem vremenu zaradi kolesnic in neravnin na cestišču nevaren, kar lahko občuti vsak, ki se tam pelje, je nujnost del za Žurnal24 pojasnil predstavnik za stike z javnostmi Marjan Koler.

 

Zapora zaradi 4,35 milijona evrov vrednih del bo trajala 44 dni, v tem času pa bo vožnja v obe smeri omogočena le po delu avtoceste, ki je sicer namenjena prometu iz smeri Kopra. Skupna dolžina obnovljenega cestišča je šest kilometrov, izvajalci pa bodo obnavljali po tri kilometre hkrati.

 

V eno smer bosta odprta dva vozna pasova hkrati, v drugo pa le eden, zato se zastojem ne bo mogoče izogniti, pravi Brane Nastran s Prometno-informacijskega centra.

Obvoz prek Italije
Vzdrževalci se bodo režim 2+1 sproti prilagajali prometnim tokovom, zlasti pred vikendi pa pričakujejo do dva kilometra dolge zastoje, v primeru nesreč tudi več. Nastran zato voznikom svetuje, naj pred potjo in med njo preverjajo podatke o razmerah na tem odseku. V primeru daljšega zastoja Nastran predlaga pot po avtocesti prek Sežane, Trsta, Škofij in Kopra. Normalno je ta pot daljša le 10 minut, zato se v primeru zastojev pri Kozini obvoz hitro izplača.

 

Koler še dodaja, da se delom med turistično sezono ni bilo mogoče izogniti, saj je izvajalec (Primorje v sodelovanju z SCT in CP Koper) vsa potrebna dovoljenja dobil z zamudo šele v minulih dneh. Prihodnje leto sledi še obnova druge polovice avtoceste.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.