Na prostor čaka nekaj več kot 300 otrok

Foto: Žurnal24 Poleg nenatančnega števila odklonjenih otrok imajo v Kamniku težave tudi s podvo
Kamnik. Centralni čakalni seznam za sprejem v vrtce pride na vrsto po sprejetju proračuna za letos.
Oglej si celoten članek

Ker nima točnih podatkov o številu otrok, ki še čakajo na prostor v vrtcu, namerava kamniška občina vzpostaviti centralni čakalni seznam. Stroški programa, ki bo omogočal takšen vpis otrok, so okoli 25 tisoč evrov, pred vzpostavitvijo pa mora občinski svet sprejeti pravilnik o sprejetju otrok v vrtec in proračun za letošnje leto.

V vrtcu 1.245 otrok
"Po sprejetem proračunu bomo pripravili razpis, na podlagi katerega bomo poiskali najugodnejšega izvajalca za postavitev sistema," je povedala Katarina Ščetinin Sever, višja svetovalka za področje predšolske vzgoje, izobraževanja in raziskovalne dejavnosti na občini. Prvo obravnavo predloga odloka o proračunu so občinski svetniki prejšnji teden sicer zavrnili, prav tako pa morajo na naslednji seji še drugič obravnavati omenjeni pravilnik.

Po zadnjih podatkih na vrtec v Kamniku čakajo še 304 otroci, z odprtjem nove enote pa bo število otrok, vključenih v vrtce, 1.245. V občini imajo sicer en javni vrtec s 15 enotami in dva zasebna s koncesijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.