Slovenija
30 ogledov

Na prostor čaka nekaj več kot 300 otrok

Poleg nenatančnega števila odklonjenih otrok imajo v Kamniku težave tudi s podvo Žurnal24 main
Kamnik. Centralni čakalni seznam za sprejem v vrtce pride na vrsto po sprejetju proračuna za letos.

Ker nima točnih podatkov o številu otrok, ki še čakajo na prostor v vrtcu, namerava kamniška občina vzpostaviti centralni čakalni seznam. Stroški programa, ki bo omogočal takšen vpis otrok, so okoli 25 tisoč evrov, pred vzpostavitvijo pa mora občinski svet sprejeti pravilnik o sprejetju otrok v vrtec in proračun za letošnje leto.

V vrtcu 1.245 otrok
"Po sprejetem proračunu bomo pripravili razpis, na podlagi katerega bomo poiskali najugodnejšega izvajalca za postavitev sistema," je povedala Katarina Ščetinin Sever, višja svetovalka za področje predšolske vzgoje, izobraževanja in raziskovalne dejavnosti na občini. Prvo obravnavo predloga odloka o proračunu so občinski svetniki prejšnji teden sicer zavrnili, prav tako pa morajo na naslednji seji še drugič obravnavati omenjeni pravilnik.

Po zadnjih podatkih na vrtec v Kamniku čakajo še 304 otroci, z odprtjem nove enote pa bo število otrok, vključenih v vrtce, 1.245. V občini imajo sicer en javni vrtec s 15 enotami in dva zasebna s koncesijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.