Na prvi se vrstijo praznične prireditve

Foto: Žurnal24 Po slavnostnem odprtju praznovanja pred Prvo gimnazijo Maribor he sledil ogled r
Jubilej. Ob praznovanju se bo zvrstil pester program, ki bo potekal vse do sobote.
Oglej si celoten članek

Uradno praznovanje 160. obletnice Prve gimnazije Maribor se je začelo. “Ponosen sem, da lahko v tem času vodim gimnazijo. Tudi program in odziv nekdanjih dijakov, ki so želeli sodelovati pri praznovanju, je presegel vsa moja pričakovanja,” je povedal Herman Pušnik, ravnatelj gimnazije.

Program se stopnjuje
Prireditve ob visokem jubileju se bodo stopnjevale vsak dan do sobote, ko bo v Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Maribor slavnostna akademija.

Ravnatelj je kot najzanimivejše poudarke programa izpostavil petkov pouk na prostem, in sicer od 9. ure na Trgu generala Maistra in Trgu svobode. “V soboto bodo zagotovo zanimive učne ure v prostorih naše šole, kjer bo mogoče prisluhniti našim bivšim dijakom, ki so danes poznani širši javnosti,” je dodal Pušnik. Slavnostna akademija, za katero vlada veliko zanimanje, bo potekala v soboto, in sicer ob 16. uri za dijake in starše ter ob 19. uri za profesorje in goste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.