Slovenija
4 ogledov

Na prvi se vrstijo praznične prireditve

Po slavnostnem odprtju praznovanja pred Prvo gimnazijo Maribor he sledil ogled r Žurnal24 main
Jubilej. Ob praznovanju se bo zvrstil pester program, ki bo potekal vse do sobote.

Uradno praznovanje 160. obletnice Prve gimnazije Maribor se je začelo. “Ponosen sem, da lahko v tem času vodim gimnazijo. Tudi program in odziv nekdanjih dijakov, ki so želeli sodelovati pri praznovanju, je presegel vsa moja pričakovanja,” je povedal Herman Pušnik, ravnatelj gimnazije.

Program se stopnjuje
Prireditve ob visokem jubileju se bodo stopnjevale vsak dan do sobote, ko bo v Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Maribor slavnostna akademija.

Ravnatelj je kot najzanimivejše poudarke programa izpostavil petkov pouk na prostem, in sicer od 9. ure na Trgu generala Maistra in Trgu svobode. “V soboto bodo zagotovo zanimive učne ure v prostorih naše šole, kjer bo mogoče prisluhniti našim bivšim dijakom, ki so danes poznani širši javnosti,” je dodal Pušnik. Slavnostna akademija, za katero vlada veliko zanimanje, bo potekala v soboto, in sicer ob 16. uri za dijake in starše ter ob 19. uri za profesorje in goste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.