Na razpisu ni bilo kandidatov za 40 prostih pripravniških mest

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Od 114 mest, ki so bila na razpolago, bo zaposlitev dobilo le 74 pripravnikov in pripravnic.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za šolstvo, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, je objavilo rezultate razpisa "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2018" (popravek)A kljub temu, da je bilo razpoložljivih 114 mest, bo zaposlitev dobilo le 74 pripravnikov oz. pripravnic. 

"Na ministrstvo je v roku prispelo 113 vlog," pojasnjujejo na ministrstvu in dodajajo, da je komisija za izvedbo javnega razpisa v izbor predlagala 74 prijav, od tega 26 v vzhodni kohezijski regiji in 48 v zahodni kohezijski regiji.

Popolnila so se vsa mesta v vzhodni kohezijski regiji, v zahodni pa je ostalo prostih kar 40 mest. "V vzhodni kohezijski regiji je bilo izbranih toliko prijav, kot je bilo razpisanih mest (26)," razlagajo pri ministrstvu. Iz zahodne kohezijske regije pa je prispelo manj prijav, kot je bilo razpisanih mest (55), od tega sedem prijav ni izpolnjevalo vseh razpisnih pogojev, zato je bilo izbranih 48 prijav, ki so izpolnjevale vse razpisne pogoje.

Ker je razpis namenjen mladim, so sprejemali le prijave starih do vključno 29 let. Šole, ki bodo zaposlile pripravnika, pa so se morale zavezati, da bodo po izteku pogodbe o zaposlitvi sklenile z učiteljem začetnikom delovno razmerje s trajanjem vsaj do 31. maja 2019. 

Učitelji začetniki se bodo s 1. aprilom zaposlili za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Način delitve sredstev po kohezijskih regijah določa Operativni program za izvajanje EKP 2014-2020 in njegov izvedbeni načrt. "Doslej je bilo prek štirih že izvedenih razpisov iz vzhodne kohezijske regije vključenih več vzgojno-izobraževalnih zavodov kot iz zahodne," razlagajo pri ministrstvu.

Foto: Profimedia Šola Razpis bodo ponovili pred jesenjo

"Za neporabljena sredstva tega razpisa za zahodno kohezijsko regijo je predviden dodaten javni razpis v prihodnjem šolskem letu," napovedujejo na ministrstvu. 

Skupna ocenjena vrednost oziroma strošek za vzhodno kohezijsko regijo znaša 430.560, za zahodno kohezijsko regijo pa 794.880,00 evrov. Strošek za zaposlitev 74 izbranih pripravnikov bo tako skupaj znašal 1.225.440 od skupno razpisanih 1.887.840 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:19 31. Marec 2018.

    Točno tako, kakšna diskriminatorna omejitev je to, da moraš bit mlajši od 29 let?? A če jih imaš 30, si …

  • 17:29 31. Marec 2018.

    "Ker je razpis namenjen mladim, so sprejemali le prijave starih do vključno 29 let." Tu je problem. Ukinite ta diskriminatoren …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.