Slovenija
13829 ogledov

Na razpisu ni bilo kandidatov za 40 prostih pripravniških mest

Učiteljica Profimedias
Od 114 mest, ki so bila na razpolago, bo zaposlitev dobilo le 74 pripravnikov in pripravnic.

Ministrstvo za šolstvo, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, je objavilo rezultate razpisa "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2018" (popravek)A kljub temu, da je bilo razpoložljivih 114 mest, bo zaposlitev dobilo le 74 pripravnikov oz. pripravnic. 

"Na ministrstvo je v roku prispelo 113 vlog," pojasnjujejo na ministrstvu in dodajajo, da je komisija za izvedbo javnega razpisa v izbor predlagala 74 prijav, od tega 26 v vzhodni kohezijski regiji in 48 v zahodni kohezijski regiji.

Popolnila so se vsa mesta v vzhodni kohezijski regiji, v zahodni pa je ostalo prostih kar 40 mest. "V vzhodni kohezijski regiji je bilo izbranih toliko prijav, kot je bilo razpisanih mest (26)," razlagajo pri ministrstvu. Iz zahodne kohezijske regije pa je prispelo manj prijav, kot je bilo razpisanih mest (55), od tega sedem prijav ni izpolnjevalo vseh razpisnih pogojev, zato je bilo izbranih 48 prijav, ki so izpolnjevale vse razpisne pogoje.

Ker je razpis namenjen mladim, so sprejemali le prijave starih do vključno 29 let. Šole, ki bodo zaposlile pripravnika, pa so se morale zavezati, da bodo po izteku pogodbe o zaposlitvi sklenile z učiteljem začetnikom delovno razmerje s trajanjem vsaj do 31. maja 2019. 

Učitelji začetniki se bodo s 1. aprilom zaposlili za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Način delitve sredstev po kohezijskih regijah določa Operativni program za izvajanje EKP 2014-2020 in njegov izvedbeni načrt. "Doslej je bilo prek štirih že izvedenih razpisov iz vzhodne kohezijske regije vključenih več vzgojno-izobraževalnih zavodov kot iz zahodne," razlagajo pri ministrstvu.

Šola | Avtor: Profimedias Profimedias
Razpis bodo ponovili pred jesenjo

"Za neporabljena sredstva tega razpisa za zahodno kohezijsko regijo je predviden dodaten javni razpis v prihodnjem šolskem letu," napovedujejo na ministrstvu. 

Skupna ocenjena vrednost oziroma strošek za vzhodno kohezijsko regijo znaša 430.560, za zahodno kohezijsko regijo pa 794.880,00 evrov. Strošek za zaposlitev 74 izbranih pripravnikov bo tako skupaj znašal 1.225.440 od skupno razpisanih 1.887.840 evrov.

Komentarjev 2
  • eosss 21:19 31.marec 2018.

    Točno tako, kakšna diskriminatorna omejitev je to, da moraš bit mlajši od 29 let?? A če jih imaš 30, si pa manj vreden ali kako? Potem pa ne rabiš več službe??

  • Preprostež 17:29 31.marec 2018.

    "Ker je razpis namenjen mladim, so sprejemali le prijave starih do vključno 29 let." Tu je problem. Ukinite ta diskriminatoren del in boste imeli prijav čez glavo. Drugič pa ne poslušajte FDV-jevca, ampak kmeta - ta ima vsaj zdravo pamet.