Slovenija
181 ogledov

300 delovnih mest, a le sto prijavljenih

Učitelji Profimedias
Na razpis Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016 se je na 319 mest za zaposlitev učiteljev oz. vzgojiteljev začetnikov prijavilo le 107 kandidatov.

Na razpis Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016, ki se je zaključil danes, je bilo prijavljenih 107 kandidatov. Razpisanih je bilo sicer 319 mest za zaposlitev učiteljev oz. vzgojiteljev začetnikov v šolah in vrtcih.

PREBERITE ŠE: 

"V kolikor predpostavljamo, da bo realiziranih vseh 107 mest, to še vedno predstavlja zgolj 34 odstotkov uspešnost razpisa," ugotavljajo v sindikatu Mladi Plus. "Glede na to, da je po prvem spodletelem razpisu to že drugi poskus ministrstva, da mladim odpre vrata do strokovnega izpita, rezultat ponovljenega razpisa ocenjujemo kot popolnoma nesprejemljiv."

Želijo razpis za "klasična" pripravništva

Dodajajo, da so ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga zdaj vodi Maja Makovec Brenčič, že večkrat opozarjali na napake tako pri prvem kot pri drugem razpisu, a je ministrstvo njihove komentarje v večji meri prezrlo ali pa nanje odgovarjalo površno, birokratsko in samo zato, ker je je bilo k odgovoru poklicano.

Učitelj v razredu | Avtor: Profimedias Profimedias
Poudarjajo, da razpis ne vsebuje elementov pripravništva, zato ministrstvo pozivajo, da objavi razpis za plačana klasična pripravništva, kar je po 111. členu ZOFVI vsaj enkrat letno dolžno storiti.

"Pri tem razpisu ne sme biti nikakršnih starostnih omejitev, temveč mora biti zagotovljena možnost opravljanja pripravništva vsem, ki morajo za strokovni izpit pridobiti praktične izkušnje, ne glede na starost," poudarjajo pri Mladih Plus.

Podobna zgodba v sociali

Podobna zgodba je Javni razpis - spodbujanje pripravništev na področju socialnega varstva, kjer se je po podatkih sindikata na 100 pripravniških mest prijavilo le 75 kandidatov. 

irma.hus@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • izRODEk 08:53 10.marec 2016.

    Nič ne funkcionira pri tej šalabajzerski ministrici Anji Kopač Mrak, nič. Ta pokvarjena babura je tam res samo zaradi tega, da ureja službe strankarsko pripadnim in zaslužnim iz SD-Socialni demokrati. Osnovna napaka je, da ta babnica deluje v ravno nasprotni ...prikaži več smeri, kot bi morala: namesto, da bi pripravljala uredbe v korist državljanov, katere zastopa, deluje v korist državnih institucij in celo kapitala. Ne vem, kaj je bolj: pokvarjena ali butasta. V vsakem primeru je grda.

  • Avatar Leon
    Leon 08:44 10.marec 2016.

    300 delovnih mest, a le sto prijavljenih.................Čisto sprenevedanje in branje drobnega tiska . Slovenijo ubija državna birokracija !