Na referendum o zakoniku 25. marca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Parlamentarni odbor za delo, socialne zadeve in invalide državnemu zboru predlaga, da referendum o družinskem zakoniku razpiše za 25. marec, referendumska opravila pa se bodo začela 13. februarja.
Oglej si celoten članek

Državni zbor bo datum odločanja o zakoniku razpisal in objavil v Uradnem listu v petek, sklep pa bo začel veljati dan po tem, v soboto.

Poslanci bodo referendum o družinskem zakoniku, ki ga s podpisi zahteva okoli 42 tisoč državljanov, razpisali na petkovi izredni seji, na kateri bodo sicer potrjevali tudi novo vladno ekipo.

Pobudnik referenduma je Civilna iniciativa za družino in pravice otrok. V referendumsko kampanjo se bodo, kot so napovedale, vključile tudi nekatere politične stranke.

Predsednik vlade Janez Janša je že v predstavitvi vladne ekipe dejal, da se vlada v referendumsko kampanjo ne bo vključevala in da imajo koalicijske partnerice o tem vprašanju različna stališča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:05 9. Februar 2012.

    Poslanci ga bodo razpisali... se pravi glasovali or eferendumu? Ampak a ni že avtomatično razpisan če je dovolj podpisov.<br /><br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.