Slovenija
13 ogledov

Na referendum o zakoniku 25. marca

družinski zakonik Saša Despot
Parlamentarni odbor za delo, socialne zadeve in invalide državnemu zboru predlaga, da referendum o družinskem zakoniku razpiše za 25. marec, referendumska opravila pa se bodo začela 13. februarja.

Državni zbor bo datum odločanja o zakoniku razpisal in objavil v Uradnem listu v petek, sklep pa bo začel veljati dan po tem, v soboto.

Poslanci bodo referendum o družinskem zakoniku, ki ga s podpisi zahteva okoli 42 tisoč državljanov, razpisali na petkovi izredni seji, na kateri bodo sicer potrjevali tudi novo vladno ekipo.

Pobudnik referenduma je Civilna iniciativa za družino in pravice otrok. V referendumsko kampanjo se bodo, kot so napovedale, vključile tudi nekatere politične stranke.

Predsednik vlade Janez Janša je že v predstavitvi vladne ekipe dejal, da se vlada v referendumsko kampanjo ne bo vključevala in da imajo koalicijske partnerice o tem vprašanju različna stališča.

Komentarjev 1
  • Stolp 15:05 09.februar 2012.

    Poslanci ga bodo razpisali... se pravi glasovali or eferendumu? Ampak a ni že avtomatično razpisan če je dovolj podpisov.Torej lahko se še vedno ta nepotreben referendum(ki bo sprejetje zakona samo za eno leto zavlekel, ker večina v DZ ...prikaži več za ta zakon še vedno obstaja) prepreči tako, da enostavno ta večina glasuje proti. A kje piše da morajo glasovati za?