Na skrivnem sestanku o glavnem mestu

Foto: Žurnal24 Sestanek Pahorja in Jankovića predlanskim. (Foto: Boštjan Tacol)
Predstavniki vlade in MOL so v četrtek brez vednosti javnosti nadaljevali pogajanja za sklenitev dogovora na podlagi zakona o glavnem mestu, je povedal župan Zoran Janković.
Oglej si celoten članek

Premierju Borutu Pahorju in večini ministrov je župan s sodelavci predstavil podatke, ki kažejo, da je Ljubljana v treh letih od države dobila 160 milijonov evrov manj. Ob tem je župan poudaril, da so glede na leto 2006 za projekte do danes namenili 190 milijonov evrov več. Razliko v višini 350 milijonov evrov je Mestna občina Ljubljana (MOL) zagotovila s prodajo premoženja, prenosom dobička Lekarn Ljubljana in dodatnim zadolževanjem v višini 82 milijonov evrov, je pojasnil.

Janković je izrazil zadovoljstvo, da so imeli priložnost predstaviti te podatke, zadovoljen pa je tudi z odzivom ministrov, ki so dobili "vpogled v celotno sliko". Po županovih besedah je premier napovedal, da bodo na osnovi predloga MOL nadaljevali pogajanja še v tem mesecu. Vsebino predloga bo župan predstavil na redni novinarski konferenci v torek. Sestanka na vladi so se udeležili tudi podžupani Jadranka Dakič, Aleš Čerin, Jani Möderndorfer in Janez Koželj ter direktor mestne uprave Vasja Butina. Na vladni strani pa je predstavitvi podatkov o posledicah spremenjenega načina financiranja občin za proračun MOL prisluhnila večina ministrov.

Vodenje pogajanj sta po prvem srečanju mešane delovne skupine vlade in MOL 17. aprila prevzela Janković in Pahor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.