Slovenija
18 ogledov

Na skrivnem sestanku o glavnem mestu

Sestanek Pahorja in Jankovića predlanskim. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Predstavniki vlade in MOL so v četrtek brez vednosti javnosti nadaljevali pogajanja za sklenitev dogovora na podlagi zakona o glavnem mestu, je povedal župan Zoran Janković.

Premierju Borutu Pahorju in večini ministrov je župan s sodelavci predstavil podatke, ki kažejo, da je Ljubljana v treh letih od države dobila 160 milijonov evrov manj. Ob tem je župan poudaril, da so glede na leto 2006 za projekte do danes namenili 190 milijonov evrov več. Razliko v višini 350 milijonov evrov je Mestna občina Ljubljana (MOL) zagotovila s prodajo premoženja, prenosom dobička Lekarn Ljubljana in dodatnim zadolževanjem v višini 82 milijonov evrov, je pojasnil.

Janković je izrazil zadovoljstvo, da so imeli priložnost predstaviti te podatke, zadovoljen pa je tudi z odzivom ministrov, ki so dobili "vpogled v celotno sliko". Po županovih besedah je premier napovedal, da bodo na osnovi predloga MOL nadaljevali pogajanja še v tem mesecu. Vsebino predloga bo župan predstavil na redni novinarski konferenci v torek. Sestanka na vladi so se udeležili tudi podžupani Jadranka Dakič, Aleš Čerin, Jani Möderndorfer in Janez Koželj ter direktor mestne uprave Vasja Butina. Na vladni strani pa je predstavitvi podatkov o posledicah spremenjenega načina financiranja občin za proračun MOL prisluhnila večina ministrov.

Vodenje pogajanj sta po prvem srečanju mešane delovne skupine vlade in MOL 17. aprila prevzela Janković in Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.