Na smučiščih že 12 hudih nesreč

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na Krvavcu se je v nedeljo zgodila že 12. nesreča s hudimi telesnimi poškodbami na gorenjskih smučiščih.
Oglej si celoten članek

Kranjski policisti so bili o nesreči obveščeni včeraj okoli 14. ure. V nesreči se je hudo telesno poškodovala tuja smučarka. Kot dodajajo na kranjski policijski upravi, je to že 12. nesreča s hudimi telesnimi poškodbami na gorenjskih smučiščih in 49., v kateri so policisti zbirali obvestila in opravljali ogled.

V četrtek je do nesreče prišlo na kranjskogorskem smučišču. Nesrečo je povzročil 65-letni smučar, ki ni smučal varno in je trčil v 21-letno smučarko. Slednjo so s policijskim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policija opozarja na upoštevanje pravil o varnem  smučanju, zlasti na ustrezno psihofizično pripravo, uporabo čelade, prilagojeno hitrost in kontrolirano smučanje, varno prehitevanje in skrb za druge. Obenem izpostavljajo, da policisti v nesrečah  smučarjev, v katerih se kdo hudo telesno poškoduje, vedno preverjajo tudi razloge za sum storitve kaznivega dejanja po kazenskem zakoniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.