Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Na smučiščih že 12 hudih nesreč

slovenija 06.12.07 smucarji, sneg, smucisce, Krvavec; foto:sasa despot Saša Despot
Na Krvavcu se je v nedeljo zgodila že 12. nesreča s hudimi telesnimi poškodbami na gorenjskih smučiščih.

Kranjski policisti so bili o nesreči obveščeni včeraj okoli 14. ure. V nesreči se je hudo telesno poškodovala tuja smučarka. Kot dodajajo na kranjski policijski upravi, je to že 12. nesreča s hudimi telesnimi poškodbami na gorenjskih smučiščih in 49., v kateri so policisti zbirali obvestila in opravljali ogled.

V četrtek je do nesreče prišlo na kranjskogorskem smučišču. Nesrečo je povzročil 65-letni smučar, ki ni smučal varno in je trčil v 21-letno smučarko. Slednjo so s policijskim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policija opozarja na upoštevanje pravil o varnem  smučanju, zlasti na ustrezno psihofizično pripravo, uporabo čelade, prilagojeno hitrost in kontrolirano smučanje, varno prehitevanje in skrb za druge. Obenem izpostavljajo, da policisti v nesrečah  smučarjev, v katerih se kdo hudo telesno poškoduje, vedno preverjajo tudi razloge za sum storitve kaznivega dejanja po kazenskem zakoniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.