Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

65-letnik smučal nevarno in povzročil nesrečo

sedežnica vlečnica Kranjska Gora počitnice Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
Nesreča na smučišču v Kranjski Gori. Poškodovana 21-letna smučarka in 65-letni smučar.

Nesreča se je zgodila okoli 10. ure dopoldan. Povzročil jo je 65-letni smučar, ki glede na zbrana obvestila policistov "ni smučal varno in je na smučišču zato trčil v mlajšo smučarko ter jo z neupoštevanjem reda na smučišču telesno poškodoval".

Smučarko so s policijskim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. "O telesnih poškodbam policisti še zbirajo obvestila," so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ne precenjujte svojih sposobnosti

"Poudarjamo, da morajo smučarji smučišče uporabljati tako, da ne ogrožajo ali ne poškodujejo sebe in drugih oseb ali naprav na smučišču in tako, da ne povzročajo nesreč, ki se največkrat zgodijo zaradi utrujenosti in neznanja oziroma precenjevanja znanja smučanja in razmer na progi ter zaradi trkov med smučarji in izvajanja trikov na smučišču," ob tem opozarja Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj. 

Smučarji morajo svojo hitrost in način vožnje prilagoditi svojemu znanju in razmeram na smučišču. Izogibati se morajo ustavljanju na ozkih ali nepreglednih delih, če to ni nujno potrebno.  Pozorni morajo biti tudi na pravilno prehitevanju drugih smučarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.