Na stebričkih si je zlomil roko

Foto: Žurnal24 Serviserji se zaradi problema dovolilnic strogega centra izogibajo. Ljudje so ta
Nesreče. Poškodovalo se je že več ljudi, na MOL pa o pritožbah nič ne vedo.
Oglej si celoten članek

Zenel Batagelj si je ob padcu s kolesom, ko je povozil dvigajoči se stebriček, zlomil roko. Pravi, da so potopni stebrički nevarni, ker jih, ko so v tleh, ni videti, potem pa se zelo hitro dvignejo. “Vozil sem počasi, ker sem se moral umikati avtomobilom, ki so parkirani na Miklošičevi cesti, čeprav tam ne bi smeli biti. Če bi imel normalno hitrost, bi se ubil. Že tako sem odletel štiri metre, in ko sem se znašel na tleh, sploh nisem vedel, kaj se je zgodilo,” je Batagelj povedal svojo plat zgodbe.

Nesreč je bilo več
Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so odgovorili, da so poškodbe na stebričkih možne, vendar se ob potrebni pazljivosti udeležencev v prometu ne bi smele zgoditi. Dodali so, da do zdaj niso prejeli nobene pritožbe, čeprav je Batagelj zatrdil, da jo je poslal in da ni dobil odgovora. Dejal je tudi, da ni edini, ki se mu je to zgodilo, kar je potrdil Gašper Žemlja iz Ljubljanske kolesarske mreže: “Tudi sam se že imel nesrečo. Vem, da so stebrički nepriljubljeni, ker dodatno zožajo kolesarsko stezo, vanje pa se lahko tudi zaletiš. Čeprav so namenjeni temu, da se ne parkira, po mojem mnenju niso najboljša rešitev.”

Testov, ali so stebrički nevarni za udeležence v prometu, na MOL niso naredili. Povedali so, da imajo vgrajene LED-diode, ki ob dviganju oziroma spuščanju utripajo ali spremenijo barvo, tako da jih udeleženci v prometu opazijo. Alternativa stebričkom so samodejne zapornice, ki so po mnenju MOL zaradi umestitve v prostor manj primerne za stara mestna jedra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.